یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که داشتن یک بیماری زمینه‌ای یکی از مهمترین عوامل خطرساز برای دچار شدن به شکل شدید بیماری کووید-۱۹ ناشی از ویروس جدید کرونا است.

covid-19

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلث‌دی‌نیوز دانشمندان در مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) در بررسی گروهی از بزرگسالان آمریکایی مبتلا به کووید-۱۹ دریافتند که تقریبا سه چهارم افراد این گروه که کارشان به بیمارستان کشیده بود، دست کم یک بیماری زمینه‌ای داشته‌اند.

از ۴۵۷ بیماری که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده بودند، ۷۸ درصد دارای بیماری زمینه‌ای دیگر بودند و ۷۱ درصد ۷۳۲ بیمار دیگر که بستری شده بودند، اما نیازی به مراقبت‌های ویژه پیدا نکرده بودند، نیز دست کم دچار یک بیماری زمینه‌ای بودند.

آمار مرگ‌ومیر در این گروه رابطه‌ حتی قوی‌تری با بیماری زمینه‌ای را نشان می‌داد: از میان همه بیماران بزرگسالی که به علت کووید-۱۹ بستری شده بودند و اطلاعات درباره بیماری زمینه‌ای یا عوامل خطرساز را در اختیار قرار داده بودند، ۱۸۴ مورد مرگ رخ داده بود. در ۱۷۳ مورد این مرگ‌ها (۹۴ درصد موارد) بیماران دست کم یک بیماری زمینه‌ای داشتند.

بیماری‌های زمینه‌ای که این افراد دچار آن بودند، شامل بیماری‌های شایعی بودند که افراد را در همه گروه‌های سنی گرفتار می‌کنند، از جمله آسم، دیابت و نیز بیماری قلبی و بیماری ریوی.

دکتر رابرت گلاتر، پزشک اورژانس در نیویورک که در درمان بسیاری از بیماران دچار عفونت کروناویروس شرکت داشته است، می‌گوید این یافته‌ها با تجربیات او هم تطبیق می‌کند.

او می‌گوید: «ما در خط مقدم مشاهده می‌کنیم که افراد دچار بیماری مزمن ریوی، بیماری قلبی-عروقی و دیابت در معرض خطر بیشتری بستری شدن به علت عفونت با ویروس کرونا هستند و با احتمال بیشتری ممکن است به علت دچار شدن به «نشانگان حاد زجر تنفسی» (ARDS) نارسایی تنفسی پیدا کنند. بیماران مبتلا به آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)  و نیز قطع تنفس حین خواب در معرض خطر بیشتر دچار شدن به عوارض شدید عفونت با ویروس کرونا شامل ذات‌الریه و ARDS هستند و کارشان به لوله‌گذاری تنفسی و اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی می‌کشد.»

البته گلاتر تاکید می‌کند این گفته به معنای آن نیست که هر کسی که این بیماری‌های زمینه‌ای را داشت، به شکل شدید کووید-۱۹ دچار می‌شود.

کارشناسان می‌گویند بیماری‌های زمینه‌ای نقش عمده‌ای در شدت بیماری کووید-۱۹ دارند، اما بسیاری از بزرگسالان جوان به اشتباه فکر می‌کنند که این بیماری فقط سالمندان را مبتلا می‌کند و به علت این برداشت اشتباه خودشان را در معرض ابتلا ویروس کرونا قرار می‌دهند.

آمارها نشان می‌دهد که شمار فزاینده‌ای از آمریکاییان در سنین ۲۰ تا ۴۴ به علت دچار شدن به کووید-۱۹ بستری شده‌اند.

بر اساس آمار مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا، با اینکه میزان مرگ‌های ناشی از کووید-۱۹ در در سنی بالای ۸۵ بیشترین میزان را دارد، اما موارد ثابت‌شده بیماری در گروه سنی ۲۲ تا ۴۹ سال از همه گروه‌های دیگر سنی بیشتر است (۲۹ درصد).

همچنین گرچه افراد ۶۵ تا ۸۴ سال بیش از یک سوم بیماران بستری را تشکیل می‌دهند، اما ۲۰ درصد از بیماران بستری در سنین ۲۰ تا ۴۴ هستند.

همچنین گرچه میزان مرگ‌ومیر بیماری در جوانان کمتر است، اما ممکن است آنان ویروس کرونا را به پدر و مادر یا پدرومادر بزرگ یا سایر عزیزانشان که آسیب‌پذیری بیشتری در برابر بیماری دارند، منتقل کنند.

کارشناسان می‌گویند افرادی که در گروه‌های پرخطر قرار دارند، از جمله افرادی که بیماری زمینه‌ای مانند بیماری مزمن ریوی، دیابت یا بیماری قلبی دارند، افراد دچار اضافه وزن و چاقی، افراد دچار ضعف دستگاه ایمنی، زنان باردار و افراد بالای ۶۵ سال به خصوص باید فاصله‌گیری اجتماعی را رعایت کنند تا احتمال ابتلای خود به ویروس کرونا را به حداقل برسانند.

اما هیچکس نیست که به کلی از بیماری کووید-۱۹ به کلی مصون باشد، از جمله جوانان.

کد خبر 497053

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha